Venäjän joukkue voitti ensimmäisen olympiakullan

Anonim

Venäläiset taitoluistelijat vahvistivat parhaan tittelin ja osoittivat erinomaisen tuloksen Sotšissa. Aattona joukkueemme voitti ensimmäisen kultamitalin taitoluisteluturnauksessa. Fanit ovat iloisia.

Presidentti onnittelee

Venäjän maajoukkuetta jäällä edustivat olympiavoittaja Evgeny Plushenko, nuori urheilija Julia Lipnitskaya (tyttö oli alle 16 -vuotias) ja tanss duetti Elena Ilinykh ja Nikita Katsalapov. Lipnitskaja otti ensimmäisen sijan lyhyessä ohjelmassa ja sai 72,90 pistettä ja voitti ilmaisen ohjelman 141,51 pisteellä. Plushenko lyhyessä ohjelmassa sijoittui toiseksi 91, 39 pistettä, vapaassa ohjelmassa hän näytti parhaan tuloksen - 168, 20 pistettä. Duetosta Tatjana Volosozhar ja Maxim Trankov nousivat parhaaksi lyhyen parin ohjelmassa (83, 79). Ksenia Stolbova ja Fedor Klimov tekivät korkeimman tuloksen - 135, 09 pistettä - vapaassa ohjelmassa.

Yulia Lipnitskaya tuli talviolympialaisten nuorin mestari ja voitti tittelin 15 vuoden 249 päivän iässä.

Voittajia onnitteli henkilökohtaisesti Venäjän federaation johtaja Vladimir Putin. Presidentti oli erittäin iloinen ja halasi jopa nuorta Lipnitskajaa. "Voit luistella tällaisen joukkueen kanssa vielä kymmenen vuoden ajan", totesi Evgeny Plushenko, jota pidetään veteraanina Sotšissa. Muuten, Plushenko mainitsi myös, ettei hän sulje pois mahdollisuutta osallistua vuoden 2018 olympialaisiin. "Kuinka vanha olen vuonna 2018? Kolmekymmentäviisi. Ennen minua siinä iässä luultavasti kukaan ei tullut kisoihin. Mutta miksi ei? Ehkä kannattaa yrittää”, RBC lainaa urheilijaa.

Luistelijoiden voittama kulta oli ensimmäinen Venäjän olympialaisille Sotšissa. Aiemmin sunnuntaina venäläinen pikaluistelija Olga Graf voitti pronssia 3000 metrin matkalla, kun taas ampumaurheilija Olga Vilukhina voitti hopean sprintissä.