Sisällysluettelo:

Mitä paikkoja Venäjä otti Euroviisuissa koko kilpailun historiassa?

Anonim

Ensimmäistä kertaa Eurovision Grand Prix -niminen kilpailu pidettiin vuonna 1956 Sveitsissä. Venäjä alkoi osallistua Euroviisuihin vasta vuonna 1994. Koko tämän ajan he onnistuivat voittamaan vain kerran - vuonna 2008. Ja miten asiat olivat muina vuosina?

Image
Image

Kilpailun säännöt ovat seuraavat: Euroviisut koostuvat kahdesta välierästä ja finaalista. Jokaisella osallistujamaalla on kansallinen tuomaristo, joka jakaa äänet kilpailijoille. Myös yleisö äänestää. Et voi äänestää kotimaasi.

1994 vuosi

Venäjä osallistui ensimmäistä kertaa Euroviisuihin. Laulaja Judith esitti sävellyksen "Ikuinen vaeltaja", jolla hän sai 9. sijan.

1995 vuosi

Philip Kirkorov edusti Venäjää kappaleella "Volcano Lullaby". Taiteilija onnistui ottamaan vain 17. sijan.

1996 vuosi

Tänä vuonna kaikkien maiden oli suoritettava karsinta. Tuomaristo kuunteli sävellyksiä ja valitsi vain 22 kappaletta, joiden pitäisi päästä finaaliin. Venäläinen esiintyjä Andrei Kosinsky ja hänen kappale "I am me" saivat tässä vaiheessa 26. sijan, joten hän ei päässyt kilpailun finaaliin.

Vuosi 1997

Venäjää edusti Alla Pugatšova sävellyksellä "Prima Donna". Tuomarien ja katsojien äänestyksen tuloksena Pugacheva sai 15. sijan.

1998 vuosi

Venäjältä evättiin oikeus osallistua Euroviisuihin viime vuoden huonon tuloksen vuoksi. Tatjana Ovsienkon piti mennä kilpailuun kappaleella "My Sun".

1999 vuosi

Vuonna 1998 Venäjä kieltäytyi lähettämästä Eurovision -ohjelmaa. Vuonna 1999 maa keskeytettiin kilpailusta tämän tapahtuman vuoksi.

Image
Image

vuosi 2000

Kahden vuoden ajan Venäjä ei osallistunut kilpailuun, mutta palasi siihen voitolla ja sai toisen sijan. Tänä vuonna maata edusti laulaja Alsou kappaleella "Solo".

vuosi 2001

Ryhmä "Mumiy Troll" esiintyi Venäjältä kappaleella "Lady Alpine Blue". Se osoittautui vain 12. sijaksi.

2002 vuosi

Ryhmä "Prime Minister" kappaleella "Northern Girl" esiintyi Eurovision finaalissa ja sai 55 pistettä. Tulos - kymmenes sija.

2003 vuosi

Tänä vuonna Venäjää edusti suosittu ryhmä t. A. T.u. sävellyksellä "Älä usko, älä pelkää." Maasta tuli Eurovision suosikki, mutta se sijoittui vain kolmanneksi. Ennen haluttua ensimmäistä 3 pistettä ei riittänyt.

2004 vuosi

Maata edusti Yulia Savicheva kappaleella "Believe Me". Hän onnistui ottamaan 11. sijan.

2005 vuosi

Kansallisella äänestyksellä vahvistettiin, että Natalia Podolskaya osallistuu kilpailuun kappaleella "Nobody Hurt No One". Hän sijoittui Eurovision finaalissa 15. sijalle.

2006 vuosi

Dima Bilan osallistui Euroviisuihin ensimmäistä kertaa kappaleella”Never Let You Go”. Hän sijoittui toiseksi.

2007 vuosi

Venäjää edusti Serebro -ryhmä ja heidän kappaleensa”Song # 1. Tulos - kolmas sija.

Image
Image

2008 vuosi

Venäjän voitto Euroviisuissa. Dima Bilan osallistui kilpailuun toista kertaa valitsemalla kappaleen "Believe". Taiteilija sai eniten ääniä ja voitti 1. sijan.

vuonna 2009

Tänä vuonna kilpailu järjestettiin Moskovassa. Edustaja oli Anastasia Prikhodko kappaleella "Mamo", joka sai finaalissa 11. sijan.

2010 vuosi

Petr Nalich esiintyi Venäjältä kappaleella "Lost and Forgotten". Hän sijoittui 11. sijalle.

2011

Aleksei Vorobjov kappaleella "Get You" valittiin sisäisesti kilpailun osallistujaksi. Hän sijoittui finaalissa kuudennentoista sijalle.

vuosi 2012

"Buranovskie -isoäidit" edustivat Venäjää kappaleella "Party for Everybody". Välierissä joukkue onnistui ottamaan ensimmäisen sijan, mutta finaalissa hävisivät hieman voittajille. Heille annettiin vain 2. sija.

vuosi 2013

"Voice" -näyttelyn voittaja Dina Garipova osallistui Venäjältä kappaleella "Mitä jos". Taiteilija sijoittui finaalissa viidenneksi.

vuosi 2014

Sisaret Anastasia ja Maria Tolmachev osallistuivat kilpailuun. Finaalissa heille myönnettiin seitsemäs sija.

Image
Image

2015 vuosi

Polina Gagarina esiintyi Venäjältä kappaleella "A Million Voices". Finaalissa hän sai 303 pistettä ja sijoittui toiseksi.

2016 vuosi

Tänä vuonna maata edusti Sergei Lazarev kappaleella "You are the only". Finaalissa hän sijoittui kolmanneksi.

Vuosi 2017

Venäjältä Yulia Samoilovan piti esiintyä kappaleella "Flame Is Burning". Mutta laulajaa kiellettiin saapumasta kilpailuun isännöivään Ukrainaan hänen vuonna 2015 Krimissä pidetyn konsertinsa vuoksi.

2018 vuosi

Yulia Samoilova pystyi edelleen osallistumaan Euroviisuihin kappaleella “I Won’t Break”, mutta hän ei onnistunut pääsemään finaaliin.

Vuosi 2019

Venäjää edusti jälleen Sergei Lazarev kappaleella "Scream". Finaalissa hän sijoittui kolmanneksi.

Vuosi 2020

Venäjää piti edustaa Little Big -ryhmä kappaleella "UNO", mutta pandemian vuoksi kilpailu peruutettiin.

2021 vuosi

Laulaja Manizha esitteli Venäjälle kappaleen "Russian Woman". Tämän seurauksena taiteilija sai yhdeksännen sijan.